Fudbaler Watforda otvorio dušu: Ovdje me tretiraju kao psa
Foto: EPA

Brice Dja Djedje proživljava teške trenutke

Fudbaler Watforda otvorio dušu: Ovdje me tretiraju kao psa

Teme:

Kada je prošlog ljeta stigao u Watford iz Marseillea, za oko četiri miliona eura, Brice Dja Djedje se nadao zapaženoj ulozi u svom novom klubu. Ipak, od tada je upisao samo dva nastupa za Stršljenove, a šanse da u skorije vrijeme dobije priliku za igru su, čini se, minimalne.

Ovaj 26-godišnji desni bek je izostavljen i iz ekipa Watforda za novu sezonu Premier lige, a sada tvrdi da ga u ovom klubu tretiraju "kao psa".

Dja Djedje je upisao samo dva nastupa u dresu Watforda, i to u FA Kupu, a ističe i da je za izostavljanje iz ekipe za Premier ligu saznao tek kada je to njegov otac pročitao u novinama.

"Uopšte ovo ne razumijem. Oni su napravili svoj izbor, ali me boli jer ne mogu raditi svoj posao. Postaje neizdrživo. Saznati za ovakvu odluku iz novina je nevjerovatno. Postoje neke granice koje se ne bi trebale prelaziti", izjavio je Dja Djedje za francuski L'Equipe, pa nastavio:

"Ne mogu vijše šutjeti. Ovdje me tretiraju kao psa. Nisam sretan, činjenica da treniram tokom čitave sedmice, a da vikendom ležim na kauču je užasna. To što mi plaćaju svakog mjeseca ne znači da trebam ovo prihvatiti."

"Posljednje dvije godine mi je onemogućeno da se bavim onim što volim, bez ikakvog objašnjenja. Ne mogu ovako nastaviti. Svi me pitaju zašto ne igram, ljudi misle da sam povrijeđen, ali to nije istina", istakao je razočarani defanzivac, pa na kraju dodao:

"Rezervni golman je bio povrijeđen tri sedmice, a klub je odlučio u ekipu uvrstiti četvrtog golmana prije mene. Neobjašnjivo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brice Dja Djedje je prije potpisa za Watford doživio povredu stopala nastupajući za reprezentaciju Obale Slonovače, ali kako sam ističe, u ovom klubu su insistirali na njegovom dolasku, a kada se oporavio nije dobio priliku za igru.

Inače, Dja Djedje je prošao omladinske kategorije PSG-a, a u francuskoj je nastupao za Evian i Marseille. U svojoj zadnjoj sezoni na Velodromeu upisao je 24 nastupa za Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi