Fudbaleri Barcelone oborili nevjerovatan rekord

Katalonska ekipa 29 utakmica bez poraza

Fudbaleri Barcelone oborili nevjerovatan rekord

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone izborili su večeras plasman u finale Kupa kralja.

Iako su igrali u rezervnom sastavu fudbaleri Barcelone uspjeli su večeras ostati neporaženi u revanš utakmici polufinala Kupa kralja protiv Valencije (1:1). Katalonska ekipa do izjednačenja došla je u samom finišu utakmice, a svoj debitantski gol za Barcu postigao je Kaptoum.

Barcelona je večeras nastavila sjajan niz i Katalonci su uspjeli postaviti novi rekord jer im je ovo bila 29 utakmica bez poraza zaredom što je najbolje u klupskoj historiji. Novi rekord Barcelone najbolje govori u kakvoj formi se nalaze igrači ove ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Finale Kupa kralja igra se 21. maja, a protivnik Barceloni bit će bolji iz duela Seville i Celte Vigo. Čelnici katalonske ekipe tražili su da se finalna utakmica odigra u Madridu na Santiago Bernabeu. Ipak, teško je očekivati da će kraljevski klub pristati na ovaj zahtjev Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi