Fudbaleri Chelseaja nezadovoljni čestim treninzima

Prenosi The Times

Fudbaleri Chelseaja nezadovoljni čestim treninzima

Ekipa Chelseaja djeluje neprepoznatljivo na početku ove sezone. Fudbaleri koje s klupe predvodi Antonio Conte prošle sezone su djelovali kao nezaustavljiva mašinerija, ali u posljednje vrijeme im gotovo ništa ne polazi za rukom.

Oni su prije nekoliko dana odigrali samo 3:3 na domaćem terenu protiv Rome, a prošlog vikenda su poraženi na gostovanju kod Crystal Palacea sa 2:1 što im je bio drugi poraz u Premiershipu zaredom. 

Engleski The Times prenosi kako igrači londonskog kluba nisu zadovoljni sa čestim treninzima koje im nameće Conte i da zbog toga osjećaju veliki umor te su česte i povrede. Van stroja su trenutno Victor Moses i N'Golo Kante, a na povrede se žale i David Luiz te Bakayoko pred duel protiv Watforda ovog vikenda. Igrači smatraju da povrede dolaze isključivo zbog čestih treninga. 

Englezi napominju da je Conte sličan problem imao i u Juventusu, ali to se tamo nije mnogo osjetilo jer je Stara dama u to vrijeme bila daleko ispred ostalih ekipa u Italiji. Treba spomenuti i to da je sam Conte nezadovoljan odnosnom sa Romanom Abramovičem. Dobro je poznto da Italijan nije dobio ono što je tražio u prelaznom roku, a za to je okrivio upravo Abramoviča te se spominjalo da bi on na klupi Chelseaja veoma brzo mogao da postane bivši. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, The Times prenosi kako će Conte vjerovatno ostati u Londonu još neko vijeme jer ponude koje za sada dobija iz Italije nisu dovoljno dobre. 

Chelsea je trenutno na 5. mjestu Premiershipa sa čak devet bodova manje od lidera Manchester Cityja. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi