Fudbaleri Valencije preokretom spasili Garyja Nevillea

Šišmiši napokon stigli do pobjede

Fudbaleri Valencije preokretom spasili Garyja Nevillea

E. Čaušević

Fudbaleri Valencije savladali su večeras na Mestalli ekipu Espanyola (2:1) u okviru 24. kola španske Primere.

Ovo je večeras bila prva pobjeda u prvenstvu za trenera Valencije Garyja Nevillea. Prvo poluvrijeme obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. 

Ipak, početkom drugog poluvremena uslijedio je novi šok za navijače Valencije. U 52. minuti Duarte je golom doveo Espanyol do vodstva, te su mnogi pomislili da će ovo biti još jedan krah za engleskog stručnjaka. 

Međutim, Valencia se nije predavala i do im se isplatilo dvadesetak minuta kasnije kada je na 1:1 izjednačio Alvaro Negredo. Napadač Valencije imao je dosta sreće jer je lopta na putu do gola zakačila jednog od fudbalera gostiju i promijenila smjer.

Samo pet minuta kasnije domaći su stigli do potpunog preokreta. Novajlija u ekipi Šišmiša Denis Cheryshev glavom je matirao golmana gostiju za 2:1.

Do kraja utakmice Espanyol je mogao do remija. Abraham je uputio sjajan udarac, ali je nevjerovatnom odbranom Diego Alves spasio mrežu Valencije.

Primera, 24. kolo:

Valencia - Espanyol 2:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi