Fudbalska poslastica na Emiratesu završena bez pobjednika

Tobdžije i Građani u četvrtom kolu podijelili bodove

Fudbalska poslastica na Emiratesu završena bez pobjednika

Londonski Arsenal ugostio je danas u okviru četvrtog kola Premiershipa na svom terenu Građane iz Manchestera. Susret je završen rezultatom 2:2. 

Prvu priliku na susretu imali su izabranici Arsenea Wengera. Welbeck je izašao sam pred Harta, prevario golmana Građana, lobovao ga, ali je udarac novog ljubimca Emiratesa zaustavila stativa. 

Kazna za Tobdžije stigla je u 28. minuti susreta. Jesus Navas je oduzeo loptu Flaminiju, odlično proigrao Sergija Aguera koji matira poljskog golmana za veliko slavlje gostiju. 

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, a gosti su bili nešto opasniji. Nekoliko puta opasnost u posljednji trenutak ispred svog gola otklonio je Mertesacker. 

Prvu priliku u nastavku susreta imali su Građani. Clichy je šutirao u 59. minuti susreta, a lopta odlazi pored desne stative Arsenalovog gola. 

Arsenal se vratio u 63. minuti susreta. Ramsey je odlično uposlio Wilsherea koji nakon solo prodora pogađa mrežu Harta za veliko slavlje na Emiratesu. 

Samo deset minuta kasnije eksplodirao je Emirates. Strijelac prvog gola Jack Wilshere odlično je uposlio Alexisa Sancheza, a fudbaler Arsenala bez problema trese mrežu Harta.

Građani su se vratili u 84. minuti susreta. Kolarov je centrirao, a najvisočiji u šesnaestercu Tobdžija bio je Demichelis i donio Građanima izjednačenje. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 2:2, iako su Građani mogli postići barem tri gola.

Dvije stative pogodio je Manchester City, a u posljednjim trenucima susreta sam pred gol Arsenala izašao je Edin Džeko, ali je Szczesny bio uspješniji od kapitena našeg nacionalnog tima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.