Fudbalski savez Saudijske Arabije uputio izvinjenje

Nakon što reprezentativci nisu ispoštovali minutu šutnje

Fudbalski savez Saudijske Arabije uputio izvinjenje

D. Rakanović

Prije početka utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Saudijske Arabije i Australije održala se minuta šutnje na centru igrališta za žrtve nedavnih terorističkih napada u Londonu. 

Fudbaleri Australije odali su počast žrtvama stojeći zagrljeni na centru, dok su fudbaleri Saudijske Arabije samo nastavili sa zagrijavanjem.

Čelnici Fudbalskog saveza Saudijske Arabije javno su se izvinili nakon što njihovi reprezentativci nisu ispoštovali minutu šutnje. 

"Fudbalski savez Saudijske Arabije duboko žali i bezrezervno se izvinjava zbog bilo kakve uvrede izazvane nepoštivanjem minute šutnje od nekih predstavnika momčadi kraljevstva Saudijske Arabije. Igrači nisu htjeli nepoštivati sjećanja na žrtve ili uznemiriti njihove obitelji, prijatelje ili bilo kojeg pojedinca koji je pogođen zločinom", navodi se u saopštenju i dodaje: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Fubdalski savez Saudijske Arabije osuđuje sve terorističke i ekstremističke činove i iskazuje najiskrenije sućuti obiteljima svih žrtava, vladi i ljudima Ujedinjenog Kraljevstva."

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi