"Gabriel Jesus će za tri godine osvojiti Zlatnu loptu"

Bivši trener tvrdi

"Gabriel Jesus će za tri godine osvojiti Zlatnu loptu"

E. Škorić

Bivši trener smatra da će Gabriel Jesus jednog dana postati najbolji igrač svijeta.

Jesus je za 27 miliona funti prešao u Manchester City i 19-godišnjak iz Palmeirasa jedan je od nasljednika Neymara. Predviđa mu se velika karijera. Nova brazilska devetka je u šest utakmica za reprezentaciju postigla pet golova.

"Za tri godine će osvojiti Zlatnu loptu, jer će Mesis već biti malo stariji", rekao je Jose Francisco Mamede, koji je prvi trenirao Jesusa u Pequeninosu, klubu iz Sao Paula.

"Gabriel je došao iz siromašne četvrti i to je razlog što se ne boji. Prilagodit će se na hranu, na hladnoću u Manchesteru i na sve ostalo. Od prvog treninga smo vidjeli da je drugačiji. Odlučan je oduvijek da postane veliki igrač i profesionalac", rekao je Mamede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi