Gaćinović: Rusiju moramo zaslužiti

Debitant u A timu Srbije jasan

Gaćinović: Rusiju moramo zaslužiti

D. Vejo

Jedan od tri debitanta koje je pozvao selektor Srbije Slavoljub Muslin za predstojeći kvalifikacioni meč sa Gruzijom jeste Trebinjac, Mijat Gaćinović.

Hercegovac je svojim igrama u dresu bundesligaša Frankfurta skrenuo pažnju na sebe, te je nekako i logično bilo da dobije povjerenje stratega Orlova.

Bivši član čuvene generacije omladinaca koji su osvojili titulu prvaka svijeta kaže kako je poziv u A tim za njega ostvarenje sna, ali je dodao i to da je put do Mundijala u Rusiji jako težak te da nema lakih protivnika.

"Sanjamo o tome da se nađemo u Rusiji. To je želja svakog od nas. Međutim, put do tamo je dosta dug. Mislim da to prije svega svojim igrama i borbom na terenu trebamo zaslužiti. Za mene, odlazak na Svjetsko prvenstvo bi prevazišlo i titulu sa zlatnom generacijom na Novom Zelandu. Sa A timom teže je stići do rezultata jer pred nama stoje velika imena svjetskog fudbala", prokomentarisao je Mijat Gaćinović.

Meč petog kola kvalifikacija između Gruzije i Srbije igra se u petak u Tbilsiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi