Galata se vratila na pobjednički kolosijek

Turska Super liga

Galata se vratila na pobjednički kolosijek

Nakon poraza od Akhisara u prošlom kolu, nogometaši Galatasaraya večeras nisu dopustili iznenađenje savladavši u gostima Kayserispor rezultatom 4:2.

Tim Roberta Mancinija poveo je preko Sneijdera nakon četrnaest minuta igre, a prednost je deset minuta kasnije povećao tamnoputi Chedjou. Domaćin se u finišu prvog poluvremena budi i za svega dva minuta postiže dva pogotka.

Prvo je smanjio Mouche iz penala, da bi izjednačenje donio Jaja pogotkom u posljednjem minutu prvog poluvremena. Ipak Galata u drugom dijelu ubacuje u brzinu više i preko Yilmaza i Drogbe dolazi do zasluženog trijumfa.

Bodovni priključak za vrhom tabele uhvatio je Bursaspor gostujućim trijumfom nad Konyasporom rezultatom 1:0, uz pogodak Kiraza u 66. minutu.

Visokom pobjedom nad Rizesporom, Eskisehirspor je dospio na treću poziciju na tabeli Super lige. Za konačnih 4:1 pogađali su Jorquera, Kilic, Zengin i N’Diaye, dok je počasni pogodak za Rizespor bio je djelo Kweukea u 69. minutu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.