Galatasaray želi dovesti Edina Džeku?

Turski velikan traži zamjenu za Podolskog

Galatasaray želi dovesti Edina Džeku?

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko ponovo se povezuje s odlaskom iz ekipe Rome.

Nakon odličnih nastupa u dresu Vučice ove sezone, priče o eventualnom odlasku Dijamanta iz Rima su prestale, no turski mediji tvrde da bi Džeko do kraja januara mogao karijeru nastaviti u ovoj zemlji.

Navodno, turski velikan Galatasaray vidi bh. napadača kao idealnu zamjenu za njemačkog napadača Lukasa Podolskog, koji je otišao u Japan.

Galata je od transfera njemačkog fudbalera inkasirala osam miliona eura i ovaj novac namjeravaju uložiti u dovođenje napadačkog pojačanja, a prva opcija je Džeko.

Ipak, teško je vjerovati da bi Edin mogao napustiti Romu u ovom trenutku. On je jedan od najvažnijih fudbalera tima s Olimpica, a nedavno je odbio i bogatu ponudu iz Kine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, ni klub nema namjeru da ga proda, pa će vjerovatno svaka eventualna ponuda biti odbijena.

Džeko ove sezone igra zaista dobro. Za Romu je nastupio u 27 utakmica, a postigao je 18 pogodaka uz pet asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi