Gamba u polufinalu
Slavlje igrača Gambe

Kompletirani parovi polufinala

Gamba u polufinalu

M. Maksimović

Pachuca - Liga de Quito i Manchester United - Gamba Osaka su parovi polufinala Svjetskog klupskog prvenstva. Mjesto među četiri najbolje ekipe danas je izborila Gamba Osaka koja je u reprizi finala Azijske Lige prvaka opet bila bolja od Adelaide Uniteda.

Za razliku od dva finalna obračuna u Ligi prvaka, Gamba je danas ipak nešto teže od očekivanog savladala ekipu trenera Aurelia Vidmara.

Utakmica je odigrana na Toyota Stadium pred 38, 141 gledalaca, a jedini gol na utakmici je postigao Yasuhito Endo u 23. minuti utakmice. najbolju priliku za izjednačenje propustio je kapiten Adelaide, Travis Todd koji je u 42. minuti pogodio prečku.

Polufinalne utakmice na rasporedu su 17. i 18. decembra. Prvo će igrati Pachuca i Liga de Quito u Tokiyu, a dan kasnije u Yokohami se sastaju Manchester United i Gamba Osaka. Istog dana Adelaide United igrati protiv Al Ahly utakmicu za peto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.