Gana ostala bez jednog od najboljih fudbalera

Povrijedio se Baba Rahman

Gana ostala bez jednog od najboljih fudbalera

Reprezentacija Gane je svoj nastup na Afričkom kupu nacija otvorila pobjedom nad Ugandom (1:0), ali je skupo platila cijenu svog trijumfa.

Jedan od najboljih fudbalera ove selekcije Abdul Baba Rahman doživio je veoma tešku povredu lijevog koljena zbog koje je teren morao napustiti već u 39. minuti.

Baba Rahman je fudbaler Chelseaja koji nastupa za Schalke kao posuđen igrač, pa se tako već vratio u Njemačku gdje će se izvršiti dodatne pretrage.

Ono što je sasvim jasno je da je Baba Rahman završio svoj nastup na Afričkom kupu nacija i da će izostanak ovog pouzdanog lijevog beka biti ogroman hendikep za popularne Crne zvijezde.

Abdul Baba Rahman je ove sezone odigrao 13 utakmica za Schalke u Bundesligi i jedno vrijeme je bio prvi izbor na poziciji lijevog beka ispred Seada Kolašinca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi