Garcia: Džeko se mora naviknuti na saigrače

Trener Rome nije zabrinut

Garcia: Džeko se mora naviknuti na saigrače

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u proteklom kolu Serie A nije uspio da postigne pogodak, niti da napravi nešto više u duelu sa Sampdorijom. 

Ni trener Rudi Garcia nije bio oduševljen njegovim nastupom, pa je u razgovoru za italijanske medije istakao da se Džeko mora naviknuti na svoje saigrače.

"Edin je uvijek zabijao i on vjerovatno sam zna da će golovi doći. Naravno, ostali igrači moraju naučiti igrati s njim, a i on se mora naviknuti na njih. Nisam zabrinut", kazao je Garcia.

Garcia trenutno ne bilježi impresivne rezultate u Romi. Nakon pet odigranih kola rimski klub je na devetoj poziciji i za vodećim Interom zaostaje sedam bodova. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pozicija na tabeli nam još uvijek nije problem, ali ako nastavimo gubiti bodove mogla bi postati. Zbog toga u subotu moramo pobijediti Carpi. U posljednje smo dvije utakmice imali dosta individualnih pogrešaka i to nas je puno koštalo. Jedino je Kostas Manolas je 100% siguran u svojoj ulozi ali ni on ne može igrati svaku utakmicu."

Džeko je po dolasku iz Manchester Cityja zauzeo svoje mjesto u početnoj postavi, a za Romu je dosad postigao samo jedan pogodak u prvenstvu i to protiv Juventusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.