Garcia: Oni koji misle da ću sada otići me ne poznaju dobro

Trener Rome ljut i razočaran

Garcia: Oni koji misle da ću sada otići me ne poznaju dobro

Ekipa Rome je nakon dobrog otvaranja sezone upala u rezultatsku krizu, a posljednji rezultatski neuspjesi su pokrenuli špekulacije o odlasku trenera Rudija Garcije.

Roma je doživjela debakl na Nou Campu (1:6), a onda ja svom terenu poražena od Atalante rezultatom 2:0 u posljednjem kolu Serije A.

"Ljut sam i razočaran, ali neću se predati. Moramo se boriti da izađemo iz ove situacije. Igrači ne smiju izgubiti samopouzdanje, jer mi još uvijek možemo biti ona ista Roma s najboljim napadom u Seriji A", rekao je Garcia, koji je potom izjavio da preuzima krivicu, ali da ne pomišlja o odlasku:

"Istina je da sam i ja jedan od krivaca. Ipak, siguran sam da nas iza oblaka čeka plavo nebo. Imamo dosta povrijeđenih igrača i bit ćemo jači kada se oni vrate. Međutim, to nije nikakav izgovor. Što se moje ostavke tiče, nema šanse da odem. Ovo nije najgori period u klubu otkako sam došao, imali smo teških perioda i u prošloj sezoni".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja ću se boriti i dat ću Romi svoje srce. Ljudi koji misle da ću podnijeti ostavku me ne poznaju dobro. Naši ciljevi ostaju isti i dostižni su. Želimo osminu finala Lige prvaka i da ostanemo u vrhu tabele", zaključio je trener rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.