Gareth Bale drži Real Madrid u životu

Real Madrid savladao Real Sociedad

Gareth Bale drži Real Madrid u životu

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju protiv Real Sociedada (1:0) u okviru 36. kola španske Primere.

Kraljevski klub danas je uz dosta muke uspio ostvariti novu pobjedu sa kojom su ostali u igri za osvajanje titule prvaka Španije.

Domaća ekipa se odlično branila protiv Real Madrida, a gosti su prvu priliku imali tek u 41. minuti utakmice kada je udarac Nacha sjajno odbranio Geronimo Rulli.

U drugom poluvremenu Real Madrid je imao incijativu na sredini terena, ali nisu uspijevali da iskoriste nekoliko sjajnih prilika. Odličnu šansu u 59. minuti propustio je Bale koji je natrčao na odbijenu loptu, ali je njegov udarac sjajnom intervencijom zaustavio golman Sociedada.

Ipak, kada su svi očekivali da će domaća ekipa izdržati pritisak i zaustaviti kraljevski klub na scenu je stupio Gareth Bale. Velšanin je u samom finišu utakmice pogodio za vodstvo i veliki pobjedu gostiju.

Bale je ponovo junak Real Madrida s obzirom da je i u prošlom kolu u samom finišu utakmice donio tri boda svojoj ekipi protiv Rayo Vallecana. Tako je ovaj fudbaler na najbolji način nadoknadio odsustvo povrijeđenog Ronalda.

Real Madrid je trenutno prvi na tabeli Primere sa 84 boda, dva više od Barcelone i Atletico Madrida koji imaju utakmicu manje. Real Sociedad je na 12. mjestu sa 42 boda.

Primera, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Real Madrid 0:1 (Bale 80')


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi