Gareth Bale otkrio koja su ga tri fudbalera oduševila
Foto: EPA

Od onih protiv kojih je igrao

Gareth Bale otkrio koja su ga tri fudbalera oduševila

Gareth Bale je igrajući za Southampton, Tottenham, Real Madrid i reprezentaciju Velsa siguro odmjerio snage s velikim brojem fantastičnih fudbalera, a sada je izdvojio trojicu "najuzbudljivijih", trojicu koja su ga najviše oduševila fudbalskim umijećem.

Fudbaler Real Madrida, Gareth Bale, je proveo godinu dana u dresu Southamptona i šest godina kao član Tottenhama i za svog boravka na Otoku se susreo s mnogim sjajnim fudbalerima, ipak njemu je posebno "zapao za oko" legendarni Ryan Giggs.

Pored legende Manchester Uniteda, Bale je izdvojio i Andreu Pirla. Kao i Giggs i italijanski virtuoz je oduševio Velšanina, a njegovu "veliku trojku" upotpunio je brazilski mađioničar, Ronaldinho.

"Mislim da je tu Pirlo, mislim da je veliki poznavaoc igre, kontroliše sve na terenu i kontroliše tempo utakmice. Dodao bih i Ryana Giggsa...Vjerovatno i Ronaldinha, zbog 'sirove' vještina i umijeća. Bio je nevjerovatan kada sam igrao protiv njega u utakmici Velsa i Brazila", izjavio je Bale u kratkom intervjuu u sklopu promotivne kampanje Nissana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi