Gattuso od naredne sezone na klupi Anzhija?

Legenda Milana

Gattuso od naredne sezone na klupi Anzhija?

Rukovodstvo posrnulog Anzhija ima najozbiljnije namjere da na mjestu šefa stručnog štaba angažuje Gennara Gattusa, legendarnog fudbalera Milana.

Nekada ambiciozni Anzhi je prije svega nekoliko godina u svojoj ekipi imao igrače poput Eto'oa, Williana ili Roberta Carlosa, te je igrao važnu ulogu u Evropskoj ligi. Uslijedio je strmoglav pad i ispadanje u drugu rusku ligu.

Kako se Anzhiju smiješni ponovni nastup u ruskoj Premier ligi, ekspresno su porasle i ambicije, pa je sve aktuelnija priča o dovođenju novog trenera.

Najozbiljniji kandidat je Gennaro Gattuso, koji je nakon završetka igračke karijere sa klupe vodio Sion, Palermo i OFI Cretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.