Gattuso: San mi je da budem trener Glasgow Rangersa

Legendarni italijanski fudbaler

Gattuso: San mi je da budem trener Glasgow Rangersa

Gennaro Gattuso prilično ambiciozno uplovio je u trenerske vode, a nakon što je vodio Sion, Palermo i Kretu, izjavio je da želi preuzeti škotski Glasgow Rangers. 

"San mi je da možda jednog dana dobijem šansu da radim u Rangersu. Siguran sam da je to veliki klub, jer kada vidim 10-20 hiljada navijača na stadionu, to nije dobro za tim i nadam se da će se oni vratiti na tribine u velikom broju", rekao je Gattuso za BBC.

Legendarni italijanski fudbaler dres škotskog tima nosio je u sezoni 1997/98. i iz Glasgowa nosi lijepe uspomene. 

"Počeo sam ovde kao tinejdžer, volim stadion, ove ljude, navijače... Klub nije u dobrom stanju trenutno, ali mu želim sve najbolje", riječi su Gattusa.

Inače, Rangersi su trenutno u drugom razredu škotskog fudbala gdje se bore za ulazak u Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.