Gavranovićevi golovi Zurichu donijeli Kup Švicarske

Zurich bolji od Basela

Gavranovićevi golovi Zurichu donijeli Kup Švicarske

Fudbaleri Zuricha u finalu Kupa Švicarske su nakon produžetaka sa 2:0 savladali ekipu Basela, aktuelnog šampiona ove alpske zemlje.

Nakon što je regularnih 90 minuta utakmice završeno bez golova, u produžecima su igrači Zuricha uspjeli dva puta da pogode mrežu Basela. 

Oba puta precizan je bio Mario Gavranović. Prvi put je Gavranović mrežu u 100. minuti na asistenciju Sadikua, a 14 minuta pitanje pobjednika ove utakmice i osvajača Kupa Švicarske za ovu sezonu riješio je Gavranović svojim drugim golom. Ovaj put asistirao mu je Chikhaoui.

Basel je kraj utakmice dočekao sa dva igrača manje na terenu. Prvo je u 66. minuti direktan crveni karton zaradio Sauro, da bi u 8. minuti prvog produžetka ranije u svlačionicu zbog drugog žutog kartona morao Sio.

Trofej namijenjen pobjedniku Kupa Švicarske tako će ostati u Cirihu, samo što iz vitrina Grasshoppersa prelazi u one gradskog rivala Zuricha.

Kup Švicarske, finale:
Zurich - Basel 2:0 (Gavranović 100, 114)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti