Gdje je i šta radi Željin veliki promašaj?

Hervas je još uvijek bez kluba

Gdje je i šta radi Željin veliki promašaj?

M. Šljivak

Španac Javi Hervas (28) došao je u ljeto 2016. godine kao veliko pojačanje na Grbavicu.

Ovaj 28-godišnji veznjak je u Željezničar stigao s velikim iskustvom i očekivalo se da bude jedan od glavnih fudbalera Plavih u prošloj sezoni.

Međutim, Hervas je nakon svega nekoliko dana napustio glavni grad Bosne i Hercegovine. Navodni uzrok odlaska je njegova supruga kojoj nije odgovarao život u Sarajevu, a Hervas je ubrzo postao član španskog drugoligaša Mirandesa.

Krajem prošle sezone Hervas je napustio i ovaj tim. Postao je slobodan igrač i još uvijek je bez kluba.

Dok čeka novi angažman, Hervas uživa u gledanju utakmica. Prethodnog vikenda je s tribina gledao utakmicu La Lige 2 između tima u kojem je ponikao Cordobe i Zaragoze.

Gosti su slavili s 1:2, a Hervas je za španske medije dao i kratak komentar na meč.

"Nisam vidio previše lijep fudbal. Iskreno, dobra igra viđena je samo u prvom poluvremenu, a drugi dio je bio za zaborav", istakao je nekadašnji član Željezničara.

Hervas dakle slobodno vrijeme provodi u Cordobi, gdje ima kuću, te koristi svaku šansu da dođe na utakmice kluba iz ovog grada.

Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, ali pretpostavlja se da njegov novi tim neće biti iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hervas je protekle sezone nastupio 19 puta za Mirandes. Većinom je šansu za igru dobijao s klupe, a starter je bio u pet utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi