Gdje su i šta rade prošlosezonske zvijezde Želje i Sarajeva?

Sporedne uloge u prosječnim evropskim klubovima

Gdje su i šta rade prošlosezonske zvijezde Želje i Sarajeva?

Publika na Grbavici i Koševu je u prošloj sezoni uživala gledajući poteze Gojka Cimirota, Riada Bajića, Miloša Stojčeva i Josipa Kvesića, fudbalera koji danas više nisu članovi Sarajeva, odnosno Željezničara.

Premijer liga Bosne i Hercegovine je u pauzi između dvije sezone postala siromašnija za nekoliko fudbalera čiji igrački kvaliteti nisu upitni, barem ako se kao parametar uzme domaće prvenstvo koje, objektivno, poprilično zaostaje čak i za državama u regionu, a posebno za nekim još jačim evropskim ligama.

Oba sarajevska kluba su u ljetnoj pauzi ostala bez (najmanje) trojice izuzetno važnih igrača. Bordo svlačionicu su, između ostalog, napustili Gojko Cimirot, Miloš Stojčev i Nemanja Bilbija, dok su sa Grbavice otputovali Riad Bajić, Josip Kvesić i Tomislav Tomić.

Ovih šest fudbalera skrasilo se u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj, ali njihov učinak u novim klubovima je objektivno daleko ispod onoga što se očekivalo. Spletom raznih okolnosti, prošlosezonske zvijezde Željezničara i Sarajeva igraju sporedne uloge u ne toliko jakim klubovima u evropskim okvirima, što nikako ne doprinosi rejtingu Premijer lige i igrača iz našeg prvenstva na kojim domaći klubovi žele zaraditi u budućnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.