Gent bez Zolotića poražen na Kristal Areni

Goelada u Genku

Gent bez Zolotića poražen na Kristal Areni

Derbi susret petog kola Jupiler lige Belgije na Kristal Areni u Genku igrali su Genk i Gent, a razloga za zadovoljstvo nakon zanimljivog meča imali su domaći igrači koji su ostvarili trijumf rezultatom 3:2. 

Već nakon 19 minut azatresla se mreža Genta a pogodio je Cisse. Jedanaest minuta kasnije već je bilo 2:0, a pogodak je postigao Mboyo. Gosti se nisu predavali, pa su u narednih pet minuta došli čak do izjednačenja.

Minut nakon drugog primljenog pogotka na 1:2 smanjio je Dejaegere. U 35. minutu za 2:2 pobrinuo se Miličević. U nastavku domaćin ipak dolazi do trećeg pogotka i trijumfa, a strijelac je bio Okriashvili u 67. minutu.

Nermin Zolotić u timu Genta nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti