Gent bez Zolotića slavio minimalac protiv Mouscrona

Jupiler liga, 7. kolo

Gent bez Zolotića slavio minimalac protiv Mouscrona

U susretu 7. kola Jupiler lige dvije ekipe iz gornjeg doma belgijskog fudbalskog šampionata, Gent je s minimalnih 1:0 porazio Mouscron. 

Utakmica u kojoj su se svi nadali mnogo boljem fudbalu, obzirom da su dva tima plasirana na trećem, odnosno četvrtom mjestu, nije ponudila mnogo toga. U sastavu Genta ni na klupi nije bilo sada već bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Nermina Zolotića.

Ključni detalj koji je odlučio utakmicu desio se u 82. minuti utakmice. Seif koji je u 75. minuti zamijenio Oussalaha postigao je jedini pogodak na meču, kojim je Gent izbio na drugu poziciju belgijskog prvenstva s 13 osvojenih bodova. Dva boda više ima prvoplasirani, aktuelni šampion, Anderlecht. 

U susretu koji je odigran ranije danas Genk i Club Brugge su podijelili bodove, a sve zanimljivo desilo se u samom finišu prvog poluvremena. Prvo su gosti u 44. minuti preko Cissea poveli s 1:0, a samo šezdeset sekundi kasnije gosti su izjednačili preko Gedoza za konačnih 1:1.

Jupiler liga, 7. kolo:
Genk - Club Brugge 1:1 (Cisse 44. / Gedoz 45.)
Gent - Mouscron 1:0 (Seif 82.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti