Gent bez Zolotića uspješan na gostovanju kod Oostendea

Jupiler liga Belgije

Gent bez Zolotića uspješan na gostovanju kod Oostendea

Trijumfom na gostovanju kod Oostndea tim Genta dospio je na drugu poziciju na tabeli Jupiler lige Belgije.

Gent je trijumfovao rezultatom 3:1, a u timu večeras nije bilo mladog reprezentativca BiH Nermina Zolotića. Oussalah, Deoitre i Dejaegere pogađali su za Gent, dok je jedini pogodak za Oostende postigao Siani iz penala.

Westerlo je sa ubjedljivih 6:1 na domaćem terenu bio bolji od Lirsea. Gounongbe, Aoulad i Koffi po dva puta, te Schourtenden su bili strijelci za pobjednički tim, dok je počasni pogodak gostiju bio djelo Hafeza.

Mouscron je na domaćem terenu pretrpio poraz od Genka rezultatom 2:1, dok je Anderlecht opravdao ulogu favorite pobijedivši na domaćem terenu Cercle Brugge sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.