Gent bez Zukanovića visoko porazio Lierse

Jupiler liga Belgije

Gent bez Zukanovića visoko porazio Lierse

Gent za čiji tim večeras nije konkurisao Ervin Zukanović ubjedljivim rezultatom 4:0 porazio je Lierse na domaćem terenu. 

Junak utakmice bio je Habibou koji je postigao hat trick. Četvrti pogodak bio je djelo Kagea petnaest minuta prije kraja.

Siguran domaćin bio je i tim Mechelena koji je sa 2:0 porazio Crcle Brugge. Pogotke je postigao Junker. Zbog povrede ponovo u timu nije bilo Senada Karahmeta.

Dva pogotka postigao je i napadač Kortrijka Chevalier u trijumfu nad Charleroijem rezultatom 2:1. Jedini gol za goste postigao je Ndongala.

Minimalan trijumf na gostovanju kod Beverena ostvario je Oostende, a jedini gol na utakmici postigao je Wilmet. U doigravanju za prvaka Lokeren je na gostovanju rezultatom 2:1 porazio Genk.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.