Gent osvojio prvu šampionsku titulu u historiji!

Iako su osnovani prije čak 151 godinu

Gent osvojio prvu šampionsku titulu u historiji!

Iako su u sezonu ušli sa ambicijama da se domognu plasmana u Evropu, fudbaleri Genta su načinili svojevrsnu senzaciju i večeras postali šampioni Belgije, prvi put u svojoj historiji.

Riječ je o klubu koji u svom timu ima mnoštvo igrača sa ovih prostora. Glavni igrač Genta je Danijel Miličević, fudbaler koji se već neko vrijeme dovodi u vezu sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Od ove sezone su u ekipi Nermin Zolotić i Haris Hajradinović, bivši igrači Željezničara koji ipak nisu dočekali pravu šansu u ovoj sezoni. Osim njih, tu je i Ante Puljić, koji je rođen u Ljubuškom.

Gent je pobjedom protiv Standarda rezultatom 2:0 kolo prije kraja takmičenja u Belgiji osigurao svoj tek prvi naslov prvaka u historiji, uprkos tome što ovaj klub ima tradiciju dugu čak 151 godinu!

Strijelci za pobjedu Genta bili su kapiten Kums u 17. i Neto u 50. minuti sa bijele tačke.

Danijel Miličević je na terenu proveo 65 minuta, kada je zbog povrede napustio teren uz velike ovacije sa tribina. Hajradinović je svih 90 minuta proveo na klupi, dok Zolotić nije bio u konkurenciji za ovaj meč.

Gent je ovim uspjehom izborio i direktan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, koji će donijeti veliku finansijsku dobit novom šampionu Belgije.

Belgija, Jupiler liga:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gent - Standard 2:0 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije