Gent rutinski protiv Beverena, Zukanoviću 90 minuta

Jupiler liga Belgije

Gent rutinski protiv Beverena, Zukanoviću 90 minuta

Dobru formu Gent Ervina Zukanovića potvrdio je novim trijumfom, ovog puta na gostovanju kod Waslund Beverena trijumfom rezultatom 4:2. 

Kage je goste već nakon tri minuta igre doveo u vodstvo. Dvadeset minuta kasnije novi hendikep za domaćina koji je ostao sa deset igrača obzirom na isključenje Gabriela. Nakon pola sata bilo je već 0:2, a strijelac ovog puta bio je Habibou. U nastavku još dva pogotka istog igrača koji je tako došao do hat tricka, a Gentu donio važnu pobjedu. Trickovski je sa dva pogotka ublažio porazdomaćina.

Ervin Zukanović igrao je 90 minuta u pobjedničkom timu i prilikom zaradio žuti karton.

Trijumf na domaćem terenu ostvario je Mechelen protiv Kortrijka rezultatom 2:1. Strijelci za domaćina bili su Trajkovski i Bateau, dok je jedini pogodak za goste bio djelo Santini iz penala.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Senad Karahmet nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Oostende je sa 2:0 kao gost porazio Lierse, dok je identičnim rezultatom Charleroi na domaćem terenu slavio protiv Cercle Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.