Gent šokirao Lyon

Pobjeda u zadnjim sekundama utakmice

Gent šokirao Lyon

E. Čaušević

Fudbaleri Genta iznenađujuće su slavili na gostovanju protiv Lyona u utakmici petog kola grupne faze Lige prvaka.

Lyon je u sedmoj minuti stigao do prednosti. Ghezzal je asistirao, a mrežu Genta zatresao je Ferri. Međutim, Gent se uspio vratiti, na 1:1 izjednačio je potencijalni bh. reprezentativac Danijel Miličević u 32. minuti utakmice.

Sjajnu priliku domaći su propustili u 51. minuti. Valbuena je naletio na odbijenu loptu u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac sjajno odbranio golman gostiju.

I kada su svi očekivali kraju Gent je stigao do drugog gola i šokirao domaće navijače. Junak Genta bio je Coulibaly koji je u posljednjim sekundama donio pobjedu Gentu.

Gent je drugi sa sedam bodova i ima odlične šanse da se plasira u drugi krug, dok je Lyon posljednji u grupi H sa samo dva osvojena boda.

Liga prvaka, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lyon - Gent 1:2


Ferri GOAL (1:0) Lyon vs Gent by OfficialGoals
GOAL Milicević Lyon 1 - 1 Gent by worldfoot
Kalifa Coulibaly Goal 1-2 Ol. Lyon vs Gent... by pop-auras

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.