Gerardo Martino preuzima Gaučose

Nakon Sabellinog odlaska

Gerardo Martino preuzima Gaučose

A. Beganović

Nekadašnji trener Barcelone, Gerardo Martino, najvjerovatnije će preuzeti argentinsku reprezentaciju, koja je danas ostala bez selektora.

Alejandro Sabella danas je pismom obavijestio čelnike Fudbalskog saveza Argentine da podnosi ostavku, a tamošnji mediji su već krenuli u portragu za njegovim nasljednikom.

Tako je najveći favorit za preuzimanje nacionalne selekcije prema pisanju argentinskih medija Gerardo Martino, koji bi se u petak trebao sastati sa čelnicima Saveza, a nakon ovog sastanka mnogo toga će biti jasnije.

Pored Martina kandidat za užarenu selektorsku stolicu je i Jose Nestor Pekerman, koji je već vodio Gaučose, no s njim će se razgovarati samo ako se ne postigne dogovor s bivšim trenerom Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.