Gerrard: Barcelona stavlja Coutinha pod pritisak

Javila se i legenda

Gerrard: Barcelona stavlja Coutinha pod pritisak

Piše: A. Pašić
Legendarni fudbaler Liverpoola Steven Gerrard prokomentarisao je špekulacije vezane za eventualni transfer Philippea Coutinha. 

Liverpool je do sada odbio dvije ponude Barcelone za Coutinha, jednu vrijednu 72 i drugu vrijednu 90 miliona eura, unatoč tome što je ovaj brazilski vezista izrazio želju da napusti Anfield. 

Svoje viđenje na cijelu situaciju dao je i Steven Gerrard, koji smatra kako je Coutinhov problem što misli da je "sad ili nikad". 

"Problem je Barcelona, koja će da Coutinhovim predstavnicima da kaže da je opcija sad ili nikada. Tačnije, da ako ne pređe u ovom roku, oni neće ponovo dolaziti po njega. Stavljaju ga pod pritisak, zato je i on reagovao", objasnio je Gerrard, dodavši:

"Momci koji dolaze iz Južne Amerike sanjaju da jednog dana igraju za Barcelonu, tako da on paniči jer misli da mu se to neće ostvariti. Poznajem ga, nije loša osoba, znam da ne želi da izazove rat. Ali na kraju dana on je skoro potpisao petogodišnji ugovor, a klub mu je sve pružio i učinio ga onim što je. Dali smo mu šansu, izgradili ga kao igrača. Najmanje što može da uradi, jeste da ostane još jednu godinu", riječi su Gerrarda, prenijeli su britanski mediji. 

S druge strane, u katalonskom klubu su uvjereni kako bi Coutinho predstavljao idealnu zamjenu za Neymara i odlučni su u namjerama da ga dovedu do kraja ljetnog prijelaznog roka. 


Engleska liga