Gerrard: Barcelona stavlja Coutinha pod pritisak

Javila se i legenda

Gerrard: Barcelona stavlja Coutinha pod pritisak

Legendarni fudbaler Liverpoola Steven Gerrard prokomentarisao je špekulacije vezane za eventualni transfer Philippea Coutinha. 

Liverpool je do sada odbio dvije ponude Barcelone za Coutinha, jednu vrijednu 72 i drugu vrijednu 90 miliona eura, unatoč tome što je ovaj brazilski vezista izrazio želju da napusti Anfield. 

Svoje viđenje na cijelu situaciju dao je i Steven Gerrard, koji smatra kako je Coutinhov problem što misli da je "sad ili nikad". 

"Problem je Barcelona, koja će da Coutinhovim predstavnicima da kaže da je opcija sad ili nikada. Tačnije, da ako ne pređe u ovom roku, oni neće ponovo dolaziti po njega. Stavljaju ga pod pritisak, zato je i on reagovao", objasnio je Gerrard, dodavši:

"Momci koji dolaze iz Južne Amerike sanjaju da jednog dana igraju za Barcelonu, tako da on paniči jer misli da mu se to neće ostvariti. Poznajem ga, nije loša osoba, znam da ne želi da izazove rat. Ali na kraju dana on je skoro potpisao petogodišnji ugovor, a klub mu je sve pružio i učinio ga onim što je. Dali smo mu šansu, izgradili ga kao igrača. Najmanje što može da uradi, jeste da ostane još jednu godinu", riječi su Gerrarda, prenijeli su britanski mediji. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, u katalonskom klubu su uvjereni kako bi Coutinho predstavljao idealnu zamjenu za Neymara i odlučni su u namjerama da ga dovedu do kraja ljetnog prijelaznog roka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi