Gerrard: Bilo je trenutaka kad sam razmišljao o odlasku

Kapitenn Redsa javno priznao

Gerrard: Bilo je trenutaka kad sam razmišljao o odlasku

Kapiten i igračka legenda Liverpoola Steven Gerrard priznao je da je tokom karijere nekoliko puta razmišljao da napusti klub i preseli u neki drugi.

Steven Gerrard, koji je u Liverpoolu od svoje sedme godine, u jednom je trenutku, kako je priznao, odlučio ostati u klubu do kraja karijere iako je tada vjerovato da nikada neće osvojiti naslov prvaka Engleske.

"Klub sa ovakvom hhistorijom trebalo je mnogo ranije da dođe u ovu poziciju. Ranije sam pomišljao da dignem ruke i odem ili se pomirim da nikad neću podići pehar pobjednika Premier lige. Čak sam bio ubijeđen da ću karijeru završiti bez najvažnijeg trofeja".

"Prolazio sam kroz agoniju. Kada godinama čekate titulu i sezonu završite na sedmom ili osmom mjestu, teško je pomisliti da ćete ikad osvojiti pehar. A onda dođete u situaciju da na kraju svake sezone vaši rivali troše ogromne svote novca na pojačanja, što dodatno baca u očaj i otežava situaciju", kaže kapiten Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onda je prije godinu i pol dana na Anfield Road stigao novi trener Brendan Rodgers, koji je potpuno promijenio situaciju. Tri kola prije kraja prvenstva Liverpool se nalazi na prvom mjestu i korak je od osvajanja prvog naslova prvaka nakon pune 24 godine.

"Kad je Brendan Rodgers stigao u klub, imao sam dobar osjećaj. Nešto mi je govorilo i bio sam uvjeren da je on menadžer koji će ispuniti san. Svi smo imali tračak nade da ćemo ostvariti cilj i krenuti u potpunu ofanzivu kako bismo osvojili bar jednu titulu prije nego što odem u penziju. Evo, sad smo baš blizu pehara", zaključio je kapiten Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.