Gerrard: Odluku o povlačenju nisam donio na temelju SP

Gerrard: Odluku o povlačenju nisam donio na temelju SP

Odluku o povlačenju iz reprezentacije Engleske Steven Gerrard donio je nakon mnogo razmišljanja, ali je na kraju ipak zaključio da uz reprezentativne utakmice ne bi bilo moguće igrati za Liverpool na najvišem nivou, posebno sada kada se na Anfield vraća Liga prvaka. 

“Nakon velike agonije odlučio sam se povući iz reprezentacije. Bila je to velika odluka o kojoj sam razmišljao duže vremena. Vagao sam i morao sam tražiti savjete od ljudi sa kojima sam blizak. Nisam donio odluku na temelju Svjetskog prvenstva, već na temelju svojih godina i tijela. U ovoj dobi bilo bi previše tražiti od moga tijela da igra za reprezentaciju i za klub,“ kazao je Gerard.

Iako tvrdi da je još uvijek u odličnoj formi i da bi mogao igrati za reprezentaciju do kraja godine, smatra da treba sagledati širu sliku.

“Pogledamo li unaprijed dvije, tri, četiri godine dolazimo do zaključka da je najbolje za moje tijelo da se sada penzionišem i imam mogućnost davati maksimum za Liverpool,“ dodao je Gerrard.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.