Gervinho nevjerovatnim zahtjevom upropastio transfer u UAE

Želio je njive plodne...

Gervinho nevjerovatnim zahtjevom upropastio transfer u UAE

Fudbalerima širom svijeta transferi propadaju zbog svakakvih razloga, ali je razlog Gervinhovog nepotpisivanja za bogatu Al-Jaziru zaista bizaran.

Iako su brzonogom napadaču čelnici kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudili ugovor po kojem bi godišnje zarađivao čak 4,5 miliona eura, sve je otišlo u nepovrat zbog bezobraznog ponašanja reprezentativca Obale Slonovače.

Još uvijek aktuelni fudbaler Rome je od vlasnika kluba uz visoku platu tražio privatnu plažu, helikopter i stambene objekte na svoje ime, što je bila kap koja je prelila čašu. 

U Al-Jaziri su izgubili strpljenje pa je Gervinho zbog nesvakidašnjeg pretjerivanja u prohtjevima ostao bez velikog transfera kojim bi se svakako obogatio, a Roma bez 14 miliona eura obeštećenja koliko je trebala zaraditi od prodaje svog napadača.

Gervinho je u prošloj sezoni Serije A odigrao 24 utakmica, a u listu strijelaca se upisivao samo dva puta. Nešto efikasniji je bio u evropskim takmičenjima, jer je u Ligi prvaka postigao tri, a u Evropskoj ligi dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.