Getafe izbacio Eibar, Espanyol prošao dalje
EPA

Copa del Rey

Getafe izbacio Eibar, Espanyol prošao dalje

Eibar je u revanš susretu šesnaestine finala Kupa Kralja poražen od Getafea, koji je na kraju slavio rezultatom 2:1. 

Gostujući tim poveo je u 22. minuti preko Vigaraya, da bi u 24. minuti prednost udvostručio Castro za sigurno vodstvo na poluvremenu. 

U drugom dijelu utakmice Eibar je uspio postići utješni pogodak, a strijelac u 54. minuti bio je Piovaccari s bijele tačke. 

Espanyol je zahvaljujući pogotku Morille slavio s minimalnih 1:0 nad Alavesom, dok su Levante i Albacete odigrali s nepopularnih 0:0. Prvi susret između ova dva tima završen je sa 1:1, pa je tako dalje prošla momčad Levantea zbog pogotka u gostima. 

Razloga za slavlje imao je i Real Sociedad koji je golovima Finnbogasona slavio sa 2:0 protiv Ovieda, a duel između Cordobe i Granate okončan je sa 1:1.

Villareal je kao domaćin sa visokih 3:0 nadigrao Cadiz. Dva pogotka postigao je Moreno, dok se za preostali jedan pobrinuo Trigueros.

Copa del Rey, 1/16:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar - Getafe 1:2 (Piovaccari 54. / Vigaray 22., Castro 34)
Espanyol - Alaves 1:0 (Morilla 65.)
Levante - Alaves 0:0
Real - Sociedad - Oviedo 2:0 (Finnbogason 28., 61.)
Cordoba - Granada 1:1 (Andone 5., Mainz 60.)
Villareal - Cadiz 3:0 (Trigueros 55., Moreno 79., 89.)


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.