Getafe protiv Malage prekinuo niz od tri uzastopna poraza
Foto: epa.eu

Primera Division, 6. kolo

Getafe protiv Malage prekinuo niz od tri uzastopna poraza

U prvoj utakmici današnjeg programa 6. kola španske Primere ekipa Getafea stigla je do svoje druge ovosezonske pobjede savladavši na domaćem terenu sastav Malage s minimalnih 1:0. 

Strijelac gola koji je odlučio pobjednika ovoga susreta bio je Michel na asistenciju Yode. Francuski fudbaler odigrao je odličnu povratnu loptu u 25. minuti na nekih 10-11 metara, u visini penala, a na nju je natrčao Španac i pospremio je u mrežu iza leđa Kamenog.

Sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja bio je crveni karton Welingtona u drugoj minuti sudijskenadokande. Interesantno je da je ovaj igrač samopet minuta ranije dobio prvi žuti karton na meču.

Ovom pobjedom domaći tim je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, dok tim Malage još uvijek traži svoj prvi ovosezonski trijumf. 

U narednom kolu Getafe će biti domaćin Cordobi, dok će Malaga ugostiti Granadu.  

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 6. kolo:
Getafe - Malaga 1:0 (Michel 25.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti