Getafe se želi spasiti prodajom trenera

Contra odlazi u Kinu

Getafe se želi spasiti prodajom trenera

Teme:

Veliki financijski problemi pogodili su i španski Getafe, koji će izlaz iz krize tražiti prodajom trenera Cosmina Contre.

Navodno interes za 39-godišnjim rumunskim stručnjakom pokazao je kineski Guizhou koji je spreman platiti tri miliona eura, a ta svota bi mogla ugasiti požar u Getafeu. 

"Još ništa nema konkretno, ali ako se dva kluba dogovore, ne mogu ništa da kažem. Ako sam ja jedini koji ima ponudu, šta da radim? Klub prolazi kroz zaista tešku finansijsku situaciju, a ja sam se ponudio da pomognem. Radim u ovom klubu, svjestan sam problema", rekao je Contra, te dodao: 

"Kinezi mi nude pet puta veću platu nego što imam sada u Getafeu. Novac je važan, ali vidjet ćemo šta će se desiti. Ja se dobro osećam u Getafeu i Primeri. Postoje momenti u životu kada morate da izaberete, kako bi pomogli ljudima. Ova ponuda bi spasila sezonu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.