Ghezzal pojačao redove francuskog prvaka
Foto: EPA

Alžirac potpisao četverogodišnji ugovor s Monacom

Ghezzal pojačao redove francuskog prvaka

Monaco je jučer na Twitteru potvrdio da je alžirski reprezentativac, Rachid Ghezzal, novi član ove ekipe.

Ghezzal je s Monacom potpisao četverogodišnji ugovor, a navijači kluba iz Kneževine mogu biti izuzetno zadovoljni potezom čelnika svog kluba s obzirom da je Ghezzal proteklih sezona, iako je imao ulogu zamjene Nabila Fekira, pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom i uzbudljivom ofanzivnom fudbaleru.

Ovaj 25-godišnji alžirski reprezentativac je ponikao u omladinskom pogonu Lyona, a protekle sezone je u dresu ovog kluba upisao 38 nastupa i upisao tri gola i sedam asistencija, dok je sezonu ranije, u isto toliko nastupa, postigao 10 golova i upisao devet asistencija.

Novinar beIN Sportsa, Matt Spiro, vjeruje da je Ghezzalov odlazak veliki gubitak za ekipu Lyona, a samim time i sjajan potez Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Velika je šteta za Lyon da igrač koji je odrastao nekoliko stotina metara od stadiona odlazi baš kada je 'zasjao'...", izjavio je Spiro.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti