Giggs dobio posao u Vijetnamu
Foto: EPA

Velška legenda

Giggs dobio posao u Vijetnamu

Legendarni velški nogometaš Ryan Giggs konačno je pronašao novi posao. 

Bivši ofanzivac Manchester Uniteda će, kako prenose inostrani mediji, postati sportski direktor Promotivnog fonda za vijetnamske talente (PVF), a na novu dužnost će stupiti 20 novembra. 

Giggsov posao će biti baziran na rad s nogometašima i mladim trenerima, kao i sudjelovanje u razvitku nogometa u Vijetnamu, a olakšavajuća okolnost će mu biti to što će na daleki istok tokom godine ići samo dva puta. 

Velšanin je sa Vijetnamcima potpisao dvogodišnji ugovor. 

Posljednji angažman Giggs je imao u Manchester Unitedu, gdje je nakon okončanja karijere radio kao pomoćnik Davidu Moyesu i Louisu van Gaalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti