Gilberto i Guerro u Cruzeiru

Cruzeiro znatno pojačan

Gilberto i Guerro u Cruzeiru

A. Beganović

Brazilski fudbalski prvoligaš Cruzeiro iz Belo Horizontea, finalist nedavno okončne Cope Libertadores, u svoje redove doveo je Joffrea Guerra i Gilberta.

Guerro je 24-godišnji ekvadorski napadač, a član je španjolskog Getafea, koji ga je pozajmio brazilskom klubu na godinu dana.

Gilbero pokriva poziciju lijevog bočnog, a u Cruzeiro dolazi bez odštete iz engleskog Tottenhama. Još uvijek nema informacija na koliko će potpisati ugovor sa brazilskim klubom. Gilberto je i nekadašnji reprezentativac Brazila, a nacionalni dres nosio je 24 puta. Učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.