Ginola jedan od Blatterovih konkurenata

Želi u predsjedničku fotelju FIFA-e

Ginola jedan od Blatterovih konkurenata

Nekadašnji francuski reprezentativac David Ginola mogao bi biti jedan od iznenađenja za kandidata za mjesto predsjednika FIFA-e. 

Bivši francuski fudbaler istakao je svoju kandidaturu za mjesto prvog čovjeka Svjetske fudbalske asocijacije. Svoju kandidaturu 47-godišnji Francuz pokrenuo je u Londonu, a irska kladionica Paddy Power podržala je njegovu kandidaturu.

Nedavno je i predsjednik FS Jordana Princ Ali bin al-Hussein potvrdio svoju kandidaturu, a već ranije je najavio i Jerome Champagne da će na kongresu FIFA-e u maju biti jedan od protivnika Blattera.

Ipak, pitanje je prije svega hoće li Ginolinoj kampanji doći kraj a da nije ni počela kako treba? Jer kandidatura za predsjednika FIFA-e i sponzorstvo jedne kladionice ne idu skupa, nikako!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.