Ginter: Razmišljao sam da se povučem iz fudbala

Progovorio o bombaškim napadima

Ginter: Razmišljao sam da se povučem iz fudbala

D. Rakanović

Stoper Borussije Dortmunda Matthias Ginter priznao je da je razmišljao o povlačenju iz fudbala nakon bombaškog napada na klupski autobus koji se dogodio u aprilu ove godine prije početka utakmice sa Monacom. 

"Razmišljao sam da se u potpunosti povučem iz fudbala, ali ipak sam odlučio da ću nastaviti da igram, jer je to ono što najviše volim da radim", rekao je Ginter, prenosi Bild.

Napad se desio pred prvu utakmcu četvrfinala Lige prvaka između Borussije i Monaca kada su tri bombe eksplodirale u neposrednoj blizini autobusa koji je prevozio igrače Dortmunda do stadiona. Marc Bartra je ima težu povredu ruke, zbog koje je morao na operaciju. 

"Iznenada je došlo do jakog udarca, nešto je eksplodiralo pored mene, svi smo završili na zemlji, stvari su mogle da budu mnogo gore", rekao je Ginter.

Prve sumnje bile su da je posrijedi teroristički napad radikalnih islamista, ali je na kraju otkriveno da je bombe podmetnuo Sergey W., a  motivi napada bili su isključivo finansijski. 

Ginter je poslije napada imao traume, a ni kasnije nije prestao da misli o incidentu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nekoliko sedmica poslije napada sam šetao sa djevojkom, pored nas je prolazio kamion koji je vozio lagano. Pomislio sam na najgore, kamioni se često koriste u terorističkim napadima", rekao je Ginter.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi