Giroud i Sanchez za pobjedu Arsenala
Foto: EPA

Giroud i Sanchez za pobjedu Arsenala

M. Šljivak
Teme:

Arsenal je u susretu 28. kola Premiershipa savladao QPR s 2:1...

Prvo poluvrijeme donosi zaista odličan meč s mnogo prilika na obje strane. David Ospina je u dva navrata spašavao Arsenal nakon pokušaja Austina i Phillipsa, a Austin je imao veliku šansu i u 38. minuti kada njegov šut odlazi pored gola.

Veliku priliku je u finišu prvog dijela propustio Santi Cazorla. Sjajno je šutirao, ali je još bolje odbranio Robert Green, te se na odmor otišlo bez golova.

Green je junak domaćeg tima bio i na otvaranju drugog poluvremena. Odbranio je odličan udarac Alexisa, te je spasio svoju mrežu.

Ipak, Arsenal je uspio stići do pobjede. Golovima Oliviera Girouda i Alexisa Sancheza su došli do vodstva od 2:0, da bi QPR do kraja uspio preko Austina da smanji rezultat na 2:1.

Premiership, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

QPR - Arsenal 1:2 (Austin 82' / Giroud 64', Sanchez 69')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.