Gladbach ka Ligi prvaka, Koeln ka Cvajti

Die Fohlen slavili sa 3:0

Gladbach ka Ligi prvaka, Koeln ka Cvajti

Najprijatnije iznenađenje ove sezone u Bundesligi, Borussija iz Moenchengladbacha, slavila je sa 3:0 u susretu protiv Koelna.

Domaći su pobjedom nad Jarčevima prekinuli negativni niz od četiri utakmice bez pobjede. Die Fohlen su dominirali velikim dijelom utakmice, a na prvi gol se čekalo do 19. minute. Dosuđen je prekršaj na dvadesetak metara od gola Michaela Rensinga, loptu je namjestio i pogodio Juan Arango.

 

Toby Jantschke povisio je na 2:0 u 53. minuti i to nakon što je Koeln konačno uspio zaprijetiti Marcu-Andreu ter Stegenu na golu Gladbacha.

 

Samo dvije minute kasnije, u 55. minuti, najbolji igrač Gladbacha i jedan od najboljih mladih igrača Evrope, Marco Reus, na najbolji mogući način se oprostio od navijača Borussije Moenchengladbach. Reusu je ovo bila pretposljednja utakmica u bijelom dresu na Borussia Parku, s obzirom da će naredne sezone nositi dres druge Borussije, iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Reus je predriblao kompletnu odbranu Koelna, te poslao loptu iza leđa Rensinga, te tako potvrdio pobjedu svoje ekipe, koja će naredne sezone najvjerovatnije igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

Monchengladbach 3-0 Cologne

Vezi mai multe video din sport

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.