"Glupo mi je kada igrač ne slavi gol protiv bivšeg kluba"

Cyril Thereau ima jasan stav

"Glupo mi je kada igrač ne slavi gol protiv bivšeg kluba"

Iskusni napadač Fiorentine Cyril Thereau dao je vrlo zanimljivu izjavu uoči duela sa Udineseom, kluba za koji je nastupao od 2014. do 2017. godine.

Na pitanje hoće li se radovati eventualnom pogotku protiv svog bivšeg kluba, Thereau je bez mnogo razmišljanja odgovorio sa Da, uz dobro obrazloženje.

"Hoću li slaviti ako zabijem gol? Iskreno, hoću. Nekad sam igrao za Udinese, ali sada igram za Fiorentinu i to je vrlo jednostavno. Ne kažem da ću trčati tri kruga oko terena, ali slavit ću kao i svaki put kada postignem gol", započeo je 34-godišnji Francuz, te nastavio:

"Moram priznati da mi je uvijek bilo glupo kada se neki fudbaler ne želi radovati nakon pogotka bivšem klubu. Ne znam zašto uopšte igraš ako ne želiš dati gol? Poštovanje razumijem, ali profesionalizam je na prvom mjestu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za vrijeme boravka u Udineseu, Thereau je odigrao 108 utakmica i postigao je 35 golova, a prethodno je igrao za Chievo, Charleroi, Anderlecht, Steauu, Angers...

Cyril Thereau je Udinese napustio ovog ljeta nakon što je trener Luigi Del Neri procijenio da mu više nije potreban. Zanimljivo, jedan od razloga zbog kojih je Thereau otišao iz kluba je dolazak Riada Bajića, odnosno Del Nerijeva želja za malo drugačijim tipom napadača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi