Gnabry junak Werdera u velikoj pobjedi u Wolfsburgu

Derbi u borbi za opstanak

Gnabry junak Werdera u velikoj pobjedi u Wolfsburgu

E. Čaušević

Fudbaleri Werdera večeras su iznenađujuće slavili na gostovanju protiv Wolfsburga (2:1) u okviru 22. kola njemačke Bundeslige.

Werder će se ove sezone očigledno boriti za opstanak u rangu najboljih ekipa u Njemačkoj, a večerašnja tri boda će im odlično doći. No, ruku na srce ni Wolfsburg nije u boljoj situaciji. Gosti iz Bremena do prednosti su stigli u desetoj minuti utakmice kada je mrežu Wolfsburga zatresao Gnabry.

Samo osam minuta kasnije ponovo je isti igrač bio u centru pažnje. Sane je upisao asistenciju, a Gnabry je udvostručio prednost Werdera. Ipak, već u narednoj minuti domaći su smanjili na 1:2 preko Mayorala i činilo se da će se Wolfsburg brzo vratiti u meč.

Domaća ekipa do kraja utakmice imala je incijativu na srediti terena, te nekoliko fenomenalnih prilika, ali je Werder uspio nekako da sačuva svoju prednost i dođe do velike pobjede na teškom gostovanju.

Werder je trenutno na 15. mjestu tabele Bundeslige sa 22 boda koliko ima i Wolfsburg koji je jedno mjesto ispred ekipe iz Bremena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 22. kolo:

Wolfsburg - Werder 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi