Goetze privremeno završio karijeru

Zbog problema s povredama

Goetze privremeno završio karijeru

E. Škorić

Njemački veznjak Mario Goetze zbog metaboličkih poremećaja ne može da igra.

Iz Borussije su objavili kako zbog metaboličkih poremećaja ne može da trenira i da se bavi bilo kakvim aktivnostima.

Goetze je ove sezone odigrao samo četiri puta čitavu utakmicu, a zadnji put je igrao 31. januara prošle godine. Njemački reprezentativac je dobio punu podršku kluba u procesu rješavanja zdravstvenih problema.

"Svakodnevno sam podvrgnut terapijama i učiniću sve da se što pre vratim u trenažni proces“, kratko je rekao Goetze, koji će propustiti 22. marta okupljanje reprezentacije Njemačke, koja igra protiv Engleske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Goetze će sada privremeno okončati karijeru dok se situacija ne poboljša, a postoji određeni strah kod onih pesimističnijih da će završiti poput Sebastiana Deislera. Nekadašnja nada Bayerna i njemačke reprezentacije prestala se baviti nogometom zbog hroničnog problema s povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi