Goetze: Trenutno ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu

Vezista se tek vratio na teren

Goetze: Trenutno ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu

Njemački vezni fudbaler Mario Goetze vratio se fudbalu nakon dugo i čudne bolesti.

Naime, Gotzeu je krajem februara dijagnostirana miopatija, rijetka bolest koja se manifestuje odumiranjem mišićnog tkiva. Ipak, on je uspio da izađe na kraj s tim te da se vrati treninzima.

Za njemačke medije iznio je svoja očekivanja od naredne sezone, ali je također rekao da trenutno ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

"Trenutno uopšte ne razmišljam o tome. Znam šta me čeka. Potrebni su mi treninzi i utakmice, to mi je sada najvažnije. Naravno da bih želio da igram na Svjetskom prvenstvu naredne godine, ali ostalo je još mnogo vremena do tada. Moram da idem korak po korak", poručio je Goetze. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, upravo je on pogotkom u produžecima protiv Argentine svojoj reprezentaciji donio titulu prvaka svijeta 2014. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije