"Gojak je primjer kako se treba ponašati na terenu"

Pohvale Marija Cvitanovića za bh. fudbalera

"Gojak je primjer kako se treba ponašati na terenu"

M. Šljivak

Dinamo je jučer u 2. kolu HNL-a lagano pobijedio Cibaliju s 4:0.

Tim Marija Cvitanovića je sa šest bodova za sada na vrhu tabele, a u ovom meču briljirao je bh. dvojac Armin Hodžić i Amer Gojak.

Prvi je postigao dva pogotka, dok je Gojak upisao dvije odlične asistencije.

Posebne pohvale je trener zagrebačkog tima uputio Ameru Gojaku, koji je izgledao zaista odlično na terenu.

"Zadovoljan sam svim igračima na terenu, pokazali su energiju i pozitivu. Gojakov sprint u 90. minuti od 60 metara kako bi ispratio igrača je primjer kako se treba ponašati i odnositi prema igri", rekao je Cvitanović nakon meča.

Dinamo će na teren ponovo u četvrtak. U trećem pretkolu Evropske lige na Maksimir stiže norveški Odd, dok će prvi pravi izazov u ligi imati u narednom kolu na gostovanju kod Osijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi