Gojak sjajan u velikoj pobjedi Dinama protiv Rijeke
Foto: EPA

Derbi 5. kola

Gojak sjajan u velikoj pobjedi Dinama protiv Rijeke

M. Šljivak

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobijedili su večeras kao gosti Rijeku na Rujevici s 2:0 u susretu 5. kola HNL-a.

Veliki derbi hrvatskog prvenstva u potpunosti je pripao Modrim iz Zagreba, a sjajnu igru je prikazao i mladi bh. fudbaler Amer Gojak.

Već u 12. minuti Dinamo je poveo. Gužvu u kaznenom prostoru koristi Gojak, dodaje loptu do Juniora Fernandesa, a ovaj pogađa mrežu Riječana za muk na Rujevici i prednost Dinama od 0:1.

Nije Dinamo previše dopuštao Rijeci u ovom duelu. Gosti su bili bolji rival u prvom dijelu, a u 40. minuti su došli i do drugog gola. Ponovo su Gojak i Fernandes kreirali gol. Nakon pokušaja bh. fudbalera, Zuta je igrao rukom u kaznenom prostoru i sudija Tihomir Pejin je pokazao na bijelu tačku. Precizan je Fernandes za prednost od 0:2 nakon prvih 45 minuta.

Rijeka je u nastavku bila mnogo agilnija. U 53. minuti Jelić je pogodio stativu, da bi šest minuta kasnije zagrebački tim ostao s igračem manje nakon što je isključen Lecjaks.

Međutim, domaći fudbaleri nisu napravili gotovo ništa ozbiljno pred golom Dinama. Modri su do kraja sačuvali prednost i došli su do velike pobjede.

Amer Gojak je odigrao kompletan meč, dok Armin Hodžić nije ulazio u igru. Kod Rijeke je 90 minuta odigrao i Zoran Kvržić, a mladi Jasmin Čeliković je meč odgledao s klupe.

HNL, 5. kolo:

Rijeka - Dinamo 0:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi