Gol i asistencija Džeke, Palermo nemoćan u Rimu
Foto: EPA

Serija A

Gol i asistencija Džeke, Palermo nemoćan u Rimu

E. Škorić

Nogometaši Rome slavili su uvjerljivu pobjedu nad Palermom (4:1) u susretu devetog kola italijanske Serije A.

Roma je vezala treću pobjedu i izjednačila se na tabeli s Milanom, a vodeći Juventus bježi joj samo dva boda.

Rimljani su protiv pretposljednje momčadi prvenstva upisali laganu pobjedu, a na prvi gol čekalo se nekih pola sata.

Edin Džeko je sjajno uposlio Salaha, koji je pogodio za 1:0. Jedini pokušaj za goste imao je Diamanti u 38. minuti, ali je bio neprecizan.

Sicilijanci su već u sedmoj minuti nastavka primili drugi gol. Paredes je izveo slobodnjak, niko nije dirao loptu, koja je nezgodno odskočila i prevarila golmana gostiju.

U 68. minuti Salah dodaje Florenziju, ovaj do Džeke, a naš napadač reznatnim udarcem po zemlji postiže osmi prvenstveni pogodak i nastavlja da igra u životnoj formi. Gosti su u 80. minuti uspjeli da postignu utješni gol, a strijelac je bio Quaison. Za goste je zadnjih 20-ak minuta igrao Mato Jajalo, dok je Džeko izašao iz igre u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

El Shaarawy je u 82. minuti postavio konačnih 4:1.

Roma je u igri za Scudetto, bit će ozbiljan rival Juventusu, Milanu i Napoliju, a Džeko sa osam golova i dvije asistencije ključni je čovjek rimskog sastava. Trenutno je Džeko s dva gola ispred Bacce, Callejona, Higuaina, Icardija, te Immobilea.

Serija A, 9. kolo:
Roma - Palermo 4:1 (Salah 31, Paredes 52, Džeko 68, El Shaarawy 82/ Quaison 80)


 
 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi